In de jaren 60 was er veel gaande op cultureel en politiek gebied: de vrouw aan de pil , seksuele vrijheid, de gruwelijke oorlog in Vietnam, demonstraties, de eerste mens op de maan, en niet te vergeten de hysterie rond de populariteit van de Beatles. Maar ook op het gebied van de mode ontstond er een hype. Met name in Londen , de stad waar de mode en muziek samenkwamen. Londen de stad waar de Swinging Sixties hoogtij vierden. Lang was de mode bepaald door volwassenen maar nu was het de jeugd die het voor het zeggen kreeg.
Tot die tijd was de mode behoorlijk keurig. Het was de Engelse ontwerpster Mary Quant die de korte minirok introduceerde. En toen in 1962 in de Britse Voque voor het eerst een foto van een model met een minirok geplaatst te zien was was de trend een feit en werd de minirok massaal omarmd met name door de jonge followers of fashion. De korte lengte werd gezien als een bevrijding van de vrouw, een uiting van zelfbewustzijn en verreweg het belangrijkste modeitem uit de jaren 60.
Met de minirok verscheen ook de panty omdat het dragen van kousen met een jarretelle niet mogelijk was. In het begin werd de minirok een beetje als provocerend ervaren maar na een aantal jaren was de rok volkomen geaccepteerd. Halverwege de seventies is de hype rondom de minirok flink afgenomen en vallen juist de midi- en maxi-exemplaren in de smaak.
Liefs,
Peggy