Meer dan 3000 patronen
maak altijd iets unieks
Gratis verzonden
vanaf €20,- in NL
Veilig online
shop met het groene slotje
Snelle levering
binnen 2 tot 3 werkdagen
Tijdloze trends | deel 2

Tijdloze trends | deel 2

Wil je graag kleding maken die je voor een lange tijd leuk blijft vinden? Ga dan voor tijdloze trends. Laat je inspireren door onderstaande looks die bewezen hebben al decennia tijdloos mooi te zijn. En dat met een reden, lees maar.. Hier lees je deel 2!

3 The Boyfriend look
Met dank aan:
Madame Coco Chanel, die de broek voor vrouwen in de jaren 1920 populair wist te maken. Daarnaast introduceerde ze kleding met meer comfort door stoffen als jersey en breisels toe te passen. Vrouwen konden er mooi uitzien en zich toch makkelijk bewegen, een revolutie in de modegeschiedenis. Als geen ander, naast Coco zelf, was het actrice Katharine Hepburn die rond 1930 gold als een wegbereider voor de tomboy look. In 1977 zette Diane Keaton een trend door de kleding die zij droeg in Woody Allen’s Annie Hall: het mannenvest, de wijde chino en het nette witte overhemd. In de jaren ’70 wist zangeres Patti Smith er een beetje ruige rock & roll aan toe te voegen en gold als de inspiratiebron voor de Belgische ontwerpster Ann Demeulemeester.

Waarom blijft deze look een klassieker:
De door mannenmode beïnvloede kleding geldt vaak als extra sexy. Het is een look die zowel, beetje veilig, gedragen kan worden als je een baan hebt waarbij je er representatief uit moet zien maar ook voor een vrije tijd look zie je er super uit in een boyfriend jeans. Maar de belangrijkste reden is dat je met deze kleding lekker kan bewegen.

Zo draag je het nu:
Behalve het model van de boyfriend jeans horen de jasjes en broeken -net als in de mannenmode- a la Jort Kelder, slank aan te sluiten. Wil je liever een wijde broek, kies dan voor een kwaliteit die lekker soepel valt en die extra wijd mag zijn.
In Knipmode augustus staat een collectie met een echte boyfriend look!

4 Bloemenprints
Met dank aan:
Moeder Natuur, saai maar waar. Bloemen-en-versiering voeren ver weg in de geschiedenis: een van de eerste uitingen van gedrukte bloemen op kleding zien we bij de Japanse kimono’s rond 794 waarop bloesemtakken waren afgebeeld. Op de natuurgetrouwe schilderijen van oude meesters zoals de schilder Ingre (rond 1850) kan je zien welke bloemdessins er toen gedragen werden.

Waarom blijven bloemdessins terugkomen:
Een bloem geldt als symbool voor vrouwelijkheid. Er zijn oneindig veel interpretaties die voor verschillende smaken geschikt zijn: van romantisch pastel met aquarel bloemblaadjes tot abstracte full-on flower power, zoals gedragen door jaren ’60 model en It-Girl Jean Shrimpton.

Zo draag je het nu:
Met zoveel soorten bloemenprints is het belangrijk een patroon dat past bij jouw smaak en stijl te kiezen. Bloemdessins kunnen variëren van sierlijk en delicaat tot groot en vet, van een realistische tot een abstracte uitvoering, elk met zijn eigen persoonlijkheid en karakter.
Zodra je een print gekozen hebt, combineer dan kleuren die ook in het dessin voorkomen om een samenhangende look te creëren.

Meer tijdloze trends vind je hier.